Arbeidsrecht

Wij begeleiden werkgevers die tegen arbeidsrechtelijke problemen aan lopen, maar ook werknemers die bijvoorbeeld ontslag hebben gekregen, of de mededeling dat zij in aanmerking komen voor ontslag.

Voor werkgevers

Indien u te maken krijgt met werknemers die de kantjes er van af lopen, die niet goed presteren op basis van de functie die zij hebben, of die een greep uit de kas doen, dan bieden wij snel en adequaat advies. Vooral indien er snel gehandeld dient te worden bij een zodanig ernstige overtreding en ontslag op staande voet dient te volgen, kunt u op ons rekenen. Wij staan standby voor een snel en goed advies.

Uiteraard hoopt u als werkgever dat u nooit een ontslag op staande voet hoeft te geven. Ook in de gevallen, waarbij u graag het functioneren van de werknemer naar een hoger niveau wil tillen of een (functie)wijziging wil doorvoeren, dan adviseren wij u daarin. Voor alle arbeidsrechtelijke vragen, bijvoorbeeld omtrent concurrentiebedingen en relatiebedingen kunt u bij ons terecht.

Voor werknemers

Wij staan u bij indien u wordt geconfronteerd met het feit dat uw werkgever u wenst te ontslaan, of deze het salaris, vakantiegeld of andere looncomponenten niet (volledig) betaalt. Ook voor overige arbeidsrechtelijke kwesties kunt u bij ons terecht.

Sluiten